Дечија недеља 2022. године

Овогодишња дечија недеља под слоганом“Шта детету треба да расте до неба“ реализована је у пероду од 3.-7.октобра. Током дечије недеље одржане су разне активности у којима су деца уживала. Недељу смо кренули са спортским активностима,такмичили су се у игри „Између две ватре“. У уторак су деца показала своје таленте.Били су ту вешти спортисти,балерине,певачице,рецитатори,….У среду смо се сви дружили. У госте су нам дошли ученици из подручних школа. Организовали смо тематски дан ЉУБАВ и гледали дечију представу“Љубав,ах,та љубав“. У четвртак смо цртали кредама у боји на платоу школе.Деца су уживала цртајући на тему љубав. Дечију недељу смо завршили излетом. Деца су пешачила до фудбалског терена на улазу у село. На терену нас је сачекао наставник Вељко, који је организовао полигон препрека. Деца су била задовољна активностима и пожелела да је дечија недеља буде сваке недеље.

У оквиру Дечије недеље на часу Српског језика и књижевности, као и на часу информатике имали смо активност Замена улога наставник-ученик. На часу српског језика и књижевности у питању је била обрада лектире „Збогом мојих петнаест година“ Клода Кампања. Ученици су били подељени у две групе, једна група је припремила презентацију, а друга група је учествовала у дискусији и одговарала на питања прве групе. 

На часу Грађанског васпитања у 7. разреду говорили смо о дечијим правима. У оквиру радионице задатак је био да се деца поделе у две групе, и поређају десет одабраних дечијих права по важности од  1-10. Након тога смо дискутовали о томе која су права „важнија“ од других и да ли је уопште могуће одлучити које је право важније. Закључак је био да да не постоје више или мање важна права јер сва права заједно чине целину, и око тога су се сви сложили. 

У оквиру обележавања „Дечије недеље“ у нашој школи, одржан је угледни час из верске наставе у шестом разреду. Овај час, под симболичним називом „Дете, гле парче неба на земљи“ имао је за циљ да кроз тумачење Христових речи „ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у Царство Божије“ укаже на све оне врлине које красе дечија срца, а које треба да негујемо током читавог живота.